Limiteret

Knabstrup har over tid samarbejdet med en lang række af keramikere og kunstnere. Fra omkring 1930 kom der mange kunst­nere på Knabstrup Keramik. Denne tradition for at samarbejde med keramikere vil fortsætte. Målet er at udfordre det eksisterende og forsøge at gå nye veje i den keramiske industri. Her kan nutidens keramikere være med til at berige noget historisk eller skabe noget helt nyt og spændende.

 

Leaf

Leaf limited er baseret på den samme formgivning, som unikaen i samme serie. Leaf vasen er naturligvis inspireret af blade, men i deres mest stilistiske, skulpturelle form. Side om side danner bladene en uberørt skovbund med smukke glasurer, der tegner bladenes struktur og fanger lyset. Det er en reaktiv khaki vert farvet glasur, der reflekterer skovbunden i det tidlige efterår. Glasuren er særligt udvalgt til denne vase og anvendes ikke til andre produkter. Vasen produceres kun i 300 stk., der alle er nummeret i bunden. Den er formgivet af Peter Svarrer.

 

Peter Svarrer

Leaf vasen er skabt og formgivet af Peter Svarrer, der er en af Danmarks dygtigste formgivere. Han er uddannet på Skolen for Brugskunst på Glas- og Keramiklinjen, og har siden 1982 haft eget værksted. Den anerkendte keramiker og designer har modtaget adskillige prestigefyldte priser og legater og hans værker har været udstillet i Europa, USA og Japan.

 

Plateau

Plateau vasen er formgivet af Claire Maria Lehmann og Iben Harboe, der sammen driver keramikvirksomheden Clib Klap. Formgivningen af den iøjnefaldende vase er skabt ved stampning med en gammel hegnspæl. Det giver vasen et rustikt look og et spændende fald i glasuren i de forskellige niveauer i leret. Plateau Limited bliver kun produceret i 150 eksemplarer, der alle er nummeret i bunden.

 

Clib Klap

Claire Maria Lehmann og Iben Harboe, er begge er uddannet fra Danmarks Designskole i henholdsvis 1996 og 1999. Duoen har arbejdet sammen siden 2003, og deres ambition er at videregive deres kunsthåndværk med liv, sanselighed og et autentisk aftryk af mennesket og hænderne bag.