Unika

Knabstrup har over tid samarbejdet med en lang række af keramikere og kunstnere. Fra omkring 1930 kom der mange kunst­nere på Knabstrup Keramik. Denne tradition for at samarbejde med keramikere vil fortsætte. Målet er at udfordre det eksisterende og forsøge at gå nye veje i den keramiske industri. Her kan nutidens keramikere være med til at berige noget historisk eller skabe noget helt nyt og spændende.

 

Plateau

Plateau vasen er formgivet af Claire Maria Lehmann og Iben Harboe, der sammen driver keramikvirksomheden Clib Klap. Formgivningen af den iøjnefaldende vase er skabt ved stampning med en gammel hegnspæl. Det giver vasen et rustikt look og et spændende fald i glasuren i de forskellige niveauer i leret.

 

Clib Klap

Claire Maria Lehmann og Iben Harboe, er begge er uddannet fra Danmarks Designskole i henholdsvis 1996 og 1999. Duoen har arbejdet sammen siden 2003, og deres ambition er at videregive deres kunsthåndværk med liv, sanselighed og et autentisk aftryk af mennesket og hænderne bag.

 

Relieffer

I 1959 var Knabstrup en pioner, der gjorde det muligt at pynte sine vægge med andet end malerier. Stentøjsreliefferne, der blev produceret i 1960’erne og 1970’erne, har keramiker Tina Marie CPH Handmade og kunstner Leise Dich Abrahamsen i fællesskab nyfortolket i en mere moderne version, der passer ind i nutidens boligindretning.

 

Tina Marie Bentsen og Leise Dich Abrahamsen

Keramiker Tina Marie CPH Handmade har en tydelig passion for enkle former, materialer og farver, som hun omhyggeligt sammensætter, så de fremhæver hinanden. Leise Dich Abrahamsen er kunstner, og hendes produktioner favner både tekstil, malerier, collager og vægobjekter. Hendes værker er stærke, grafiske og underfundige.

 

Leaf Unika

Unika vasen er skabt, formgivet og produceret af Peter Svarrer. Formgivningen har han lavet på sit eget værksted, mens glasering og brænding er foregået på Guldagergaard. Leaf vasen er naturligvis inspireret af blade, men i deres mest stilistiske, skulpturelle form. Side om side danner bladene en association til en uberørt skovbund og den smukke stentøjsglasur giver et særligt liv til hvert eneste blad på den smukke vase.

 

Peter Svarrer

Leaf vasen er skabt og formgivet af Peter Svarrer, der er en af Danmarks dygtigste formgivere. Han er uddannet på Skolen for Brugskunst på Glas- og Keramiklinjen, og har siden 1982 haft eget værksted. Den anerkendte keramiker og designer har modtaget adskillige prestigefyldte priser og legater og hans værker har været udstillet i Europa, USA og Japan.